Two Seminars in HUMlab

Next week on Wednesday 19 November there is a double header in HUMlab (all times are Central European GMT+1):

At 13.15 Talan Memmott who is a writer/artist and Lecturer in English at Blekinge Institute of Technology, Karlskrona, will talk about In[ter]venting Multi-Modal Rhetoric(s)/(a) Poetics of Emergence.
Abstract: This presentation will look at electronic literary practices and the modes and methods of meaning-making there in. Using my own creative work as an example, I will discuss how the poetic formation and rhetorical outcomes of my work are integral to the ‘text’ of the work, and integrated into what could be called an environmental grammatology. From programming to visual design, the word to the image, user interaction to instrumentality — we have moved from “Work to Text” to Work…
This is a joint venture with the Department of Language Studies and the Department of Culture and Media.

At 15.15 Christina Olin-Scheller from Karlstad University will talk (in Swedish) about Författande fans – om ungas läsande och skrivande på nätet.
Abstract: Unga nätkulturer, som en rad olika fanfiction-sajter, är många gånger kraftfulla informella lärmiljöer för barn och ungdomar. I fanfiction som handlar om att skriva vidare på redan publicerade fiktionstexter, tar läsarna kommando över fiktionen och utvecklar nya liv för karaktärer som Harry Potter, Luke Skywalker från “Star Wars” och manga-figuren Naruto. Den täta interaktionen mellan läsare och författare på fanfiction-sajterna skapar en konstruktiv skrivprocess som skolans formella lärmiljö kan ta intryck av. Seminariet behandlar frågor som rör skärningspunkten mellan unga nätkulturer och undervisning.
I samverkan med Språkstudiers höge seminarium i didaktik och litteraturvetenskap.

If you are suffering from distance the telematic body can help by accessing the stream from here (opens on the hour of seminar).